ଏପରିକି ଅନେକ ଲୋକ ଅଛନ୍ତି ଯେଉଁମାନେ ଅଧା ଟମାଟୋ ବ୍ୟବହାର କରି ଅନ୍ୟ ଅଧାକୁ ଫ୍ରିଜ୍ରେ ରଖିଦିଅନ୍ତି। ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ବିଶେଷଜ୍ଞମାନେ ଏହାକୁ ବିପଜ୍ଜନକ ମନେକରନ୍ତି।
ଫ୍ରିଜର ତାପମାତ୍ରା ଟମାଟୋ ଭିତରେ ଥିବା ଉପାଦାନଗୁଡ଼ିକୁ ବଦଳାଇଦିଏ। ଟମାଟୋରେ ଲାଇକୋପିନ୍ ମିଳିଥାଏ। ଏହା ଟମାଟୋରେ ମିଳୁଥିବା ଏକ କାରୋଟିନାଏଡ୍ ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ। ଏହା ହିଁ ଟମାଟୋକୁ ଲାଲ ରଙ୍ଗ ଦେଇଥାଏ।
ଯେତେବେଳେ ଟମାଟୋକୁ ରେଫ୍ରିଜରେଟର୍ରେ ରଖାଯାଏ, ଏହା ଲାଇକୋପିନ୍ର ସଂରଚନାକୁ ବଦଳାଇଥାଏ ଏବଂ ଏହାକୁ ଟମାଟାଇନ୍ ଗ୍ଲାଇକୋଅଲ୍କଲାଇଡ୍ରେ ପରିଣତ କରିଦିଏ। ଏହା କ୍ଷତିକାରକ ହୋଇପାରେ।
ଆଳୁକୁ କେବେବି ରେଫ୍ରିଜରେଟରରେ ରଖିବା ଉଚିତ୍ ନୁହେଁ। ଥଣ୍ଡା ତାପମାତ୍ରା ହେତୁ ଆଳୁର ଷ୍ଟାର୍ଚ ସୁଗାରରେ ପରିଣତ ହୁଏ ଏବଂ ସୁଗାର ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ବହୁତ ଖରାପ।
ଫ୍ରିଜ୍ରେ ପିଆଜ ରଖିବା ଦ୍ୱାରା ଏହା ଆର୍ଦ୍ରତାକୁ ଶୋଷିଥାଏ ଏବଂ ଓଦା ହୋଇଯାଏ। ପିଆଜରେ ଥିବା ଏନ୍ଜାଇମ୍ଗୁଡ଼ିକ ରେଫ୍ରିଜରେଟର୍ର ଥଣ୍ଡା ହେତୁ ସକ୍ରିୟ ହୋଇଯାଆନ୍ତି, ଯେଉଁ କାରଣରୁ ପିଆଜ ଶୀଘ୍ର ନଷ୍ଟ ହୋଇଯାଏ।
ଅନେକ ଲୋକ ରସୁଣରୁ ଚୋପା ଛଡେଇ ଫ୍ରିଜ୍ରେ ରଖନ୍ତି। ଏହା କରିବା ଭୁଲ୍, କାରଣ ଥଣ୍ଡା ତାପମାତ୍ରା ଯୋଗୁଁ ରସୁଣ ନଷ୍ଟ ହେବାକୁ ଲାଗେ। ଗୁଣବତ୍ତା ଖରାପ ହେବା ସହିତ ଏହାର ସ୍ୱାଦ ମଧ୍ୟ ବଦଳିଯାଏ।
କଦଳୀକୁ ରେଫ୍ରିଜରେଟର୍ରେ ରଖିବା ଦ୍ୱାରା ଏହାର ସତେଜତା ଏବଂ ସ୍ୱାଦ କମିଯାଏ। ଏହା ଖୁବ୍ ଶିଘ୍ର ନଷ୍ଟ ହୋଇଯାଏ।