ଦିନକୁ ଦିନ ବଢୁଛି ଗରମ । ଏପରି ପରିସ୍ଥିତିରେ କେବଳ ପାଣି ପିଇବା ଯଥେଷ୍ଟ ନୁହେଁ । ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା ଜଳୀୟ ଅଂଶରେ ଭରପୂର ୫ ଟି ଫଳ ବିଷୟରେ । ଯାହାକୁ ଗ୍ରୀଷ୍ମ ଋତୁରେ ଡାଏଟ୍ରେ ସାମିଲ କରିବା ଉଚିତ ।
Author: Deviprasad Jena | Credit: canva
ତରଭୁଜ: ଗ୍ରୀଷ୍ମ ଋତୁରେ ତରଭୁଜ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଶରୀର ଥଣ୍ଡା ରହିବା ଏବଂ ଡିହାଇଡ୍ରେସନ୍ ହୋଇ ନଥାଏ । ଏହା ସହିତ ଏଥିରେ ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟ ଏବଂ ଭିଟାମିନ୍ ସି ମଧ୍ୟ ପ୍ରଚୁର ପରିମାଣରେ ଥାଏ ।
Author: Deviprasad Jena | Credit: canva
ଖରଭୁଜ : ଖରଭୁଜର ମିଠା ସ୍ୱାଦ ଏବଂ ଶୀତଳତା ଶରୀରକୁ ଆରାମ ଦିଏ । ଏହା ଜଳୀୟ ଅଂଶ ପ୍ରଦାନ କରିବା ସହ ଶରୀରକୁ ସୁସ୍ଥ ମଧ୍ୟ ରଖିଥାଏ ।
Author: Deviprasad Jena | Credit: canva
କମଳା : ଗ୍ରୀଷ୍ମ ଋତୁରେ କମଳା ଖାଇଲେ, ଏହା ଶରୀର ପାଇଁ ଲାଭଦାୟକ ହୋଇଥାଏ । ଏହା ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତିକୁ ବଢ଼ାଇବା ସହିତ, ଶରୀରର ଜଳ ଅଭାବକୁ ମଧ୍ୟ ଦୂର କରାଯାଏ ।
Author: Deviprasad Jena | Credit: canva
ସପୁରୀ : ସପୁରୀରେ ପ୍ରାୟ ୮୫% ପାଣି ରହିଥାଏ । ଏହା ଶରୀରକୁ ସତେଜ କରିବା ସହ ପ୍ରଚୁର ପରିମାଣର ଜଳ ମଧ୍ୟ ଯୋଗାଇଥାଏ । ଏଥିରେ ପାଚନ କ୍ରିୟାକୁ ଉନ୍ନତ କରୁଥିବା ଏନଜାଇମ ମଧ୍ୟ ମିଳିଥାଏ ।
Author: Deviprasad Jena | Credit: canva
ଷ୍ଟ୍ରବେରୀ: ଷ୍ଟ୍ରବେରୀରେ ୯୧% ପାଣି ରହିଥାଏ । ଏହା ଶରୀରକୁ ହାଇଡ୍ରେଟ୍ ରଖିବା ସହ ଚର୍ମ ଏବଂ କେଶ ପାଇଁ ମଧ୍ୟ ବହୁତ ଲାଭଦାୟକ ହୋଇଥାଏ ।