Health Tips: ଲେମ୍ବୁ ସହ ଖାଆନ୍ତୁନି ଏହି ୪ଟି ଖାଦ୍ୟ
Author: Amaresh Biswal | Credit: Canva
ଅନେକ ଲୋକ ଲେମ୍ବୁ ଖାଇବାକୁ ପସନ୍ଦ କରନ୍ତି। ଲେମ୍ବୁ କେବଳ ଖାଦ୍ୟର ସ୍ୱାଦକୁ ବଢାଏ ନାହିଁ, ଏହା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ମଧ୍ୟ ଅନେକ ଉପକାରୀ। କିନ୍ତୁ ଏହାକୁ ଯଦି ଭୁଲ ଭାବରେ ଖିଆଯାଏ, ତେବେ ସମସ୍ୟା ସୃଷ୍ଟି କରିପାରେ।
Author: Amaresh Biswal | Credit: Canva
ଲେମ୍ବୁ ହେଉଛି ଭିଟାମିନ୍-ସି ଏବଂ ଆଣ୍ଟିଅକ୍ସିଡାଣ୍ଟରେ ଭରପୂର ଏକ ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ ଏବଂ ସୁସ୍ଥ ଫଳ। ଏହାର ବ୍ୟବହାର ପ୍ରାୟତଃ ଖାଦ୍ୟର ସ୍ୱାଦ ବଢାଇବା ଏବଂ ଚା’ରେ ମିଶାଇବା ପାଇଁ ହୁଏ।
Author: Amaresh Biswal | Credit: Canva
ଏମିତି ଅନେକ ଜିନିଷ ଅଛି, ଯାହା ସହିତ ଲେମ୍ବୁ ଖାଇବା ଅନୁଚିତ। ଯଦି ଖିଆଯାଏ ତେବେ ଗ୍ୟାସ୍, ଏସିଡିଟି, ବଦହଜମୀ ଭଳି ସମସ୍ୟା ଦେଖାଦିଏ।
Author: Amaresh Biswal | Credit: Canva
ଆୟୁର୍ବେଦ ଅନୁଯାୟୀ, କିଛି ଖାଦ୍ୟ ସହିତ ଲେମ୍ବୁ ମିଶିଲେ ହଜମ ପ୍ରକ୍ରିୟାକୁ ବାଧା ଦେଇଥାଏ। ଏମିତି ୪ଟି ଖାଦ୍ୟ ବିଷୟରେ ଜାଣିବା ଯାହା ଲେମ୍ବୁ ସହ ଖାଇଲେ ପେଟରେ ବିଷାକ୍ତ ହୋଇପାରେ।
Author: Amaresh Biswal | Credit: Canva
କ୍ଷୀର: କ୍ଷୀର ସହିତ ଲେମ୍ବୁ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ପେଟ ଗ୍ୟାସ୍, ବଦହଜମୀ ଏବଂ ଡାଇରିଆ ଭଳି ସମସ୍ୟା ସୃଷ୍ଟି ହୋଇପାରେ। କାରଣ ଲେମ୍ବୁର ଅମ୍ଳୀୟ ଉପାଦାନ କ୍ଷୀରର ପ୍ରୋଟିନକୁ ଭାଙ୍ଗିଦିଏ, ଯାହା ହଜମ ପ୍ରକ୍ରିୟାରେ ବ୍ୟାଘାତ ସୃଷ୍ଟି କରେ।
Author: Amaresh Biswal | Credit: Canva
ମାଛ: ମାଛ ସହିତ ଲେମ୍ବୁ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ମାଛର ପୋଷଣ କମିଯାଏ। ଲେମ୍ବୁର ଏସିଡ୍ ଭାଗ ମାଛରେ ଥିବା ପ୍ରୋଟିନକୁ ହଜମ କରିବାରେ ବାଧା ସୃଷ୍ଟି କରିଥାଏ, ଯେଉଁ କାରଣରୁ ଶରୀର ମାଛରୁ ଆବଶ୍ୟକୀୟ ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱ ପାଇ ନ ଥାଏ।
Author: Amaresh Biswal | Credit: Canva
ଅଣ୍ଡା: ଅଣ୍ଡା ସହିତ ଲେମ୍ବୁ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ପେଟରେ ଭାରୀପଣ ଏବଂ ବଦହଜମୀ ହୋଇପାରେ। ଲେମ୍ବୁରେ ଥିବା ଏସିଡ୍ ଅଣ୍ଡାରେ ଥିବା ପ୍ରୋଟିନକୁ ହଜମ କରିବାରେ ସମସ୍ୟା ଆଣେଏ, ଯାହା ଦ୍ୱାରା ପେଟ ସମସ୍ୟା ଆରମ୍ଭ ହୁଏ।
Author: Amaresh Biswal | Credit: Canva
ଏହି ଖାଦ୍ୟ ବ୍ୟତୀତ ଲେମ୍ବୁର ଅତ୍ୟଧିକ ବ୍ୟବହାର ମଧ୍ୟ ପେଟରେ ଉତ୍ତେଜନା, ଏସିଡିଟି ଏବଂ ପାଟି ଘା’ ଭଳି ସମସ୍ୟା ସୃଷ୍ଟି କରିପାରେ। ତେଣୁ, କେବଳ ସନ୍ତୁଳିତ ପରିମାଣରେ ଲେମ୍ବୁ ଖାଆନ୍ତୁ।