Malai Chop: ୫ଟି ଷ୍ଟେପ୍ ରେ ଘରେ ତିଆରି କରନ୍ତୁ 'ମଲାଇ ଚପ୍'
Author: Amaresh Biswal | Credit: Google
ଓଡ଼ିଆ ଘରର ପାରମ୍ପରିକ ସୁଆଦିଆ ମିଠା ‘ମଲାଇ ଚପ୍’। ଏହି ମିଠା ଖାଇବାକୁ ବହୁତ ସୁଆଦିଆ। ଆଜି ଜାଣିବା ଏହାକୁ କିଭଳି ପ୍ରସ୍ତୁତ କରାଯାଏ।
Author: Amaresh Biswal | Credit: Google
ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ: ଛେନା, ସୁଜି ,ମଇଦା, କାଜୁ, ପିସ୍ତା, କ୍ଷୀର, ମିଲ୍କମେଡ, ଗୁଜୁରାତି, ପିସ୍ତାବାଦାମ ଓ ରିଫାଇନ ତେଲ, ଚିନି।
Author: Amaresh Biswal | Credit: Google
ଏହାପରେ କରେଇରେ ତେଲ ଗରମ କରନ୍ତୁ। ସେଥିରେ କାଜୁ ଓ ପିସ୍ତା ବାଦାମକୁ ଭାଜି ଏକ ପାତ୍ରରେ ରଖନ୍ତୁ। ପୁଣି କରେଇରେ ଅଳ୍ପ ପାଣି ଓ କ୍ଷୀରକୁ ପକାଇ ୪୫ ମିନିଟ୍ ଫୁଟାନ୍ତୁ।
Author: Amaresh Biswal | Credit: Google
କ୍ଷୀର ବହଳିଆ ହେବାପରେ ସେଥିରେ ମିଲ୍କମେଡ, ସ୍ୱାଦ ଅନୁଯାୟୀ ଚିନି ପକାଇ ଗୋଳାନ୍ତୁ। ଏହାପରେ ଭଜା କାଜୁ, ପିସ୍ତାବାଦାମ, ଗୁଜୁରାତି ଗୁଣ୍ଡ ପକାଇ ଆଉ ୧୦ ମିନିଟ ଫୁଟାନ୍ତୁ।
Author: Amaresh Biswal | Credit: Google
୧୦ ମିନିଟ୍ ଫୁଟିବା ପରେ ଗଢ଼ି ରଖିଥିବା ଛେନା ବଲକୁ ସେଥିରେ ପକାଇ ହାଲକା ଆଞ୍ଚରେ କିଛି ସମୟ ବସାନ୍ତୁ।
Author: Amaresh Biswal | Credit: Google
କିଛି ସମୟ ପରେ ଏହାକୁ ଏକ ପାତ୍ରକୁ କାଢ଼ି ଦିଅନ୍ତୁ। ଏବେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା 'ମଲାଇ ଚପ୍'। ଏହି ମିଠାର ରେସିପି ଘରେ ବନାଇ ଅତିଥିଙ୍କୁ ପରଷନ୍ତୁ।